Sastojci za kore:
- 60 dag. brašna
- 20 dag. šećera
- 2 jaja
- 15 dag. margarina
- 2 dcl. kiselog vrhnja
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
- 1,2 l. mlijeka
- 20 dag. šećera
- 10 žlica gustina
- par kapi arome vanilije
- 2 vanilin šećera
- 20 dag. margarina
Priprema za kore:
Umjesiti tijesto od gore navedenih sastojaka i podjeliti ga u 5 djelova.
Ispeći 5 tankih korica na obrnutoj strani lima na blazoj temperaturi. Korice trebaju da zadrze i pecene svoju bjelinu…ohladiti ih.
Priprema za fil:
1 l. mlijeka staviti u posudu na vatru da kuha, dodati i šećer.
U 2 dcl. razmutiti 10 žlica gustina, vaniliju i vanilin šećer.
Kad mlijeko prokuha, dodati mu smjesu sa gustinom i mješati dok se ne zgusne. Ohladiti, u hladno dodati 200 gr. margarina.
Filovati korice, gotov kolač malo opteretiti, 10-ak min. da se kore sljube sa kremom…..posuti šećerom u prahu, ostaviti malo u hladno, isjeci na kockice i posluziti.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment