Sastojci za testo:
- 250 g brašna
- 150 g maslaca
- 1 žumanjak
- 70 g šećera
- 2 kašike sirćeta
Sastojci za nadev:
- 250 g ribizli
- 250 g malina
- 170 g šećera
- 6 belanjaka
Priprema:
Umesiti prhko testo od brašna, maslaca, žumanjka, šećera i sirćeta.
Razvaljati ga u obliku tepsije (manje) i preneti ga u prethodno pouljenu i pobrašnjenu tepsiju.
Peći na 200 stepeni, oko 25 minuta.
Testo nije do kraja pečeno. Na njega, zatim, poređati ribizle i maline i malo posuti mrvicama.
Zatim preko voća naneti prethodno ulupan sneg od 6 belanjka i 170 g šećera. Vratiti u rernu, dok se sneg ne osuši.
Kolač rezati vlažnim nožem.
Prijatno, uz ovaj vrlo osvežavajući kolač!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment