Sastojci za podlogu:
- 200 gr mljevenog keksa
- 100 gr omeksalog maslaca
- 1 vanil secer
- nekoliko kasika limunovog soka
Sastojci za limun krem:
- 500 ml jogurta od limuna
- 250 gr krem sira
- 100 gr secera u prahu
- ribana korica od 2 limuna
- 2 dcl vrhnja za slag
- 2 vanil secera
- 5 listova zelatina
Glazura:
- 1 kesica providnog preliva za torte
- 2 dcl soka od limuna ili procijedjene limunade
- malo zute prehrambene boje
Za dekoraciju:
- limun, listici mente, cokoladne kuglice…
Priprema:
Od keksa, vanil secera i maslaca, zamijesiti masu, dodati malo limunovog soka da se bolje uveze masa i staviti je kao podlogu torte.
Zelatinu potopiti da nabubri.
Izmiksati vrhnje sa secerom i vanil secerom, dodati jogurt i sir, dodati ribanu koricu, sve sjediniti pa tome dodati otopljenu zelatinu.
Masu istresti preko podloge i ohladiti.
Limunovom soku dodati malo boje, staviti da prokuha, dodati sadrzaj vrecice, kuhati kratko uz mijesanje i istresti preko krema.
Dekorisati poslije hladjenja.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment