Sastojci za koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 100 g kokosovog brašna
- 2 kašike pšeničnog brašna
Sastojci za fil:
- 6 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 4 kašike gustina
- 750 ml mleka
- 100 g pečenog izmrvljenog lešnika
- 100 g kokosa
- 100 g suvog grožđa
- 250 g margarina
Za dekoraciju:
- 2 kesice šlaga
Priprema:
Penasto umutiti belanca sa šećerom, dodati kokos, brašno, pažljivo kasikom promešati, sjediniti sastojke za koru.
Razliti u okrugli kalup promera 26 ili 28 i peći jednu koru, u rerni zagrejanoj na 180*C oko 20 minuta.
Na pari umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i promešati.
Gustin razmutiti sa malo mleka, a preostalo mleko zagrejati, zatim dodati gustin i skuvati dok se ne zgusne.
Sjediniti sa smesom od žumanaca i ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti margarin, sjediniti sa ohlađenim filom i na kraju dodati izmrvljeni lesnik, kokos i suvo grozdje.
Fil dobro promešati i sjediniti sastojke.
Ohlađenu koru premazati filom, dekorisati šlagom i ostaviti da se ohladi.
Iseci tortu na parcad te posluziti uz solju crne kafe ili neki omiljeni vocni napitak.
Zaista je divne, probajte….
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment