Sastojci:
- 1/2 kg kora za pitu
- 3 jaja
- pola kocke kvasca ili kasicica suvog kvasca
- 7 pune kasike brasna
- 1 casa mlake vode
- ne puna jogurtska casa ulja
Sastojci za fil:
- 300 g mesanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- zacini (vegeta,biber,aleva paprika)
- malo ulja za przenje mesa
Priprema:
U mlaku vodu rastvoriti kvasac, dodati malo secera, malo soli i brasna pa ostaviti da nadodje.
U drugi sud mikserom umutiti jaja, dodati ulje i nadosli kvasac pa dobro sjediniti (smesa dodje malo gusca nego za palacinke).
Na malo ulja prodinstati sitno iseckan luk, dodati meso i nastaviti przenje.
Skloniti sa vatre, dodati vegetu, alevu i biber te ostaviti da se hladi.
Na ravnoj povrsini redjati po tri kore, tako sto svaku dobro premazete smesom sa kvascem, na trecoj kori rasporediti sa jedne strane fil, urolati i redjati u podmazan pleh za pecenje.
Postupak ponoviti i sa ostalim korama.
Naredjane rolate premazati sa ostatkom smese sa kvascem i ostavit na sobnoj temperaturi oko 2 sata.
Nakon 2 sata ispeci pitu na temperaturi od oko 220 do 250 C. Ohladiti i sluziti uz kiselo mleko ili kajmak.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment