Sastojci za testo:
- 1 casa (plasticna od jogurta) mleka
- 5 do 6 istih casa brasna (kolicinu brasna sami procenjujete tokom izrade testa)
- 1 ista casa ulja
- 1 ista casa vode
- 1 kocka svezeg kvasca
- 1 casa secera
- rendana kora limuna
- rendana kora narandze
Za fil:
- 3 kruske
- 5 sljiva
- 2 vanil secera
- 3 kasike secera
- sok od 1 limuna
- sok od 1 narandze
Priprema:
Umesiti testo od sastojaka za testo i ostaviti sat vremena da naraste. U medjuvremenu spremiti fil. Oljustiti kruske i sljive i iseci na komade. Staviti u serpu zajedno sa sokom od limuna i narandze, dodati vanilin secer i secer. Kuvati na tiho oko 10 minuta. Testo premesiti i podeliti na tri jufke. Svaku razvuci i staviti po par kasika kuvanog voca, ali zahvatati kasikom sa sto manje tecnosti iz serpe, ona ce nam trebati kasnije. Tako uviti strudle i redjati u pleh. Neka raste jos pola sata. Peci na 190 stepeni oko pola sata. Izvaditi iz rerne, preliti sokom iz serpe u kojoj se kuvalo voce i vratiti u toplu i iskljucenu rernu. Posle sat vrema izvaditi kolac, iseci, obilno posuti prah secerom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment