Sastojci:
- 1/2 l mleka
- 1 kesica kvasca
- malo secera
- kasicica soli
- 2 kafene soljice ulja
- 1 jaje
- prasak za pecivo
- kasika sirceta
- brasna oko 1 kg
Fil:
- 200 g sunke ili salame po zelji
- 100 g sitnog sira
- 100 g slanine
- 200 g kuvanih sampinjona
- 100 g kackavalja
- 100 ml kecapa
- 2 belanca
Za posipanje i premazivanje:
- 2 zumanca
- susam po zelji
- origano
Priprema:
U dublji sud sipati brasno, napraviti udubljenje, a u njega staviti jaje, ulje, so, secer, kesicu kvasca, prasak za pecivo i na kraju mlako mleko.
Umesiti testo, dodavati brasno dok testo ne pocne da se odvaja od ruku.
Ostaviti testo na toplom da nadodje.
Za to vreme spremiti fil:
Naseckati sitno (na kockice) sunku, dodati sir, sitno iseckanu slaninu i sitno iseckane (skuvane u slanoj vodi) sampinjone, narendati kackavalj i na kraju dodati kecap.
Dodati i umucena belanca u cvrst sneg pa sve zajedno viljuskom izmesati.
Nadoslo testo premesiti, izruciti na ravnu povrsinu i oklagijom razviti debljine oko 2 cm.
Modlom u obliku cveta praviti pizze, redjati u pleh za pecenje, a casom u sredini praviti udubljenja.
U svako udubljenje kasikom stavljati fil.
Pizze premazati umucenim zumancetom, posoliti, posuti susamom i origanom i peci na 180 C oko pola sata. Sluziti uz jogurt, kiselo mleko ili kefir.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment