Sastojci Osnovna mera:
- 1 kg zrelih kajsija
- 1 kg šećera
- 3 dl vode
- 2 kesice želatina
Priprema:
Šećer staviti u veću šerpu, naliti sa 3 dl vode i ušpinovati skoro kao za slatko. Za to vreme, kajsije očistiti od koštica i ukloniti loše delove. Ubaciti kajsije u šećer u kuvati oko 10 minuta, na jakoj vatri.
Razmekšale kajsije možete usitniti mikserom, pri najmanjoj brzini, ali ne do kraja, jer u džemu treba da ostanu delovi ploda.
Zatim u masu dodati želatin, pripremljen po uputstvu na kesici i nastaviti kuvanje na jakoj vatri, uz stalno mešanje, oko 10 minuta.
Oprane tegle sterilisati u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, oko 10 minuta.
Sipati vreo džem u vrele tegle, zatvoriti metalnim poklopcem. Malo ih ohladiti i zatim okrenuti na poklopac, da se vakumiraju.
Uživaćete u svakoj poslastici, pripremljenoj sa njim!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment