Sastojci:
- 150 g šećera
- 100 ml vode
- 125 g margarina
- 250 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih lesnika
- 50 g čokolade
Za glazuru:
- 200 g šećera
- 50 ml vode
- 125 g margarina
- 150 g mleka u prahu
Priprema:
Ušpinovati šećer sa vodom da bude gusto (kao za slatko).
U to dodati margarin, mleveni keks,mlevene lesnike i rastopljenu čokoladu.
Rasporediti smesu po kalupu.
Napraviti glazuru od ušpinovanog šećera sa vodom, margarinom i mlekom u prahu.
Preliti glazurom donju masu, rasporediti ravnomerno i ostaviti kolač na hladnom mestu da se ohladi i stegne.
Kinder kolac iseći na stanglice i po želji ukrasiti sa malo istopljene čokolade.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment