Tijesto:
- 2 jaja
- 200 gr. secera
- 4 kasike pavlake
- 400 gr. brasna
- 1 prasak za pecivo
- medju prstima soli
- 220 gr. putera
- 250 ml. vode
- 4 kasike kakaa
Preliv:
- 250 gr. cokolade
- 120 gr. putera
- 100 gr. secera u prahu
- 100 ml. vode
Priprema:
Pec zagrijat na 350F-180C.
Tepsiju u kojoj cete pec nauljite i pospite sa malo brasna.
Na pec stavite vodu, puter i kakao.
Zagrijavajte dok se puter ne otopi (neprestano mjesajte).
Kad se puter otopio maknite sa peci da se smjesa malo prohladi.
U vecoj posudi izmutite jaja i secer.
Dodajte pavlaku pa nastavite sa mucenjem.
Dodajte brasno, prasak za pecivo i so.
Izmutite pa dodajte smjesu putera,vode i kakaa.
Izmutite i istresite u tepsiju.
Pecite dok nedobijete malo bojice tj. dok kora nebude gotova.
Maknite iz peci, malo prohladite i isjecite na kocke.
Na pari otopite cokoladu i puter pa malo izmutite zicom.
Dodajte vodu i secer pa jos malo mutite.
Cokoladnu kremu istresite preko kore i mozete posut sa malo sjeckanih oraha.
Kolac nemojte drzat u frizideru ako hocete da bude socniji meksi.
Ako hocete suvlji onda ga stavite u frizider.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment