Sastojci:
- 5 većih krumpira
- 100 g mljevenog mesa (a i ne mora)
- 1 glavica crvenog luka
- 3 režnja češnjaka
- 100 g topiva sira (po želji)
- 1 crvena i 1 žuta paprika
- 1 veća rajčica, čeri rajčice, 1 jaje
- Začini: vegeta sa češnjakom, kim, peršin, čili, đumbir
- 100 g mješavine povrća (zaleđeno-za francusku salatu)
Priprema:
Dobro oprati 5 većih krumpira. Izbockati ih nožem, posoliti i pouljiti. Staviti u posudu i peći oko 30 min na 210 C.
Dok se krumpir peče prepržiti sve sastojke (osim sira) i ostaviti da se prohladi. Tijekom prženja dolijevati povrtni temeljac ili mesni- po izboru.
Pečeni krumpir izvaditi iz pećnice i razrezati do polovine. Sredinu krumpira izdubiti u posebnu posudu i izgnječiti (kao za pire). Dodati začine, 1 jaje i sitno rendani topivi sir (polovinu pripremljenog sira).
Krumpir najprije nadjenuti prženim povrćem s mesom, prekriti pireom i staviti par čeri rajčica.
Vratiti u pećnicu i peći još oko 15 min da porumeni.
Pri kraju svaki krumpir posuti sa krupno rendanim sirom, vratiti još minutu u pećnicu da se sir otopi.
Napomene: Poslužite sa bijelim umakom ili nekim drugim po želji.
Dobar tek!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment