Sastojci:
- 400 g maglica
- 1 l jogurta ili kiselog vrhnja (pavlake)
- 3 češnja češnjaka i malo soli
Priprema:
Prokuhati 1 l vode, posoliti i preliti već pripremljene maglice, te ostaviti da stoji poklopljeno da se tečnost upije.
Tri češnja češnjaka isjeći sitno ( ili krupnije – po želji).
Ocijediti maglice od viška tekućine, staviti u tanjur, preliti jogurtom (ili kiselom pavlakom), posuti nasječenim češnjakom i naravno prihvatiti se žlice i pojesti.
Napomene: Jelo koje je u Srednjoj Bosni već stoljeće na trpezi.
Maglice:
Možete ih kupiti ili sami napraviti.
Ako pravite sami evo kako:
Zamijesite tijesto kao za pitu, od brašna, malo ulja, soli i vode.
Ostaviti da malo odmori i onda oklagijom (drveni, tanki štap dužine oko 1 m) razvaljajte ga na stolu posipajući brašnom da se ne lijepi. Kad ste gotovi polijte u tankom mlazu uljem (ne previše) i namotajte na oklagiju.
Svucite sa oklagije i režite oštrim nožem komade dužine oko 2 cm i redajte u posudu za pečenje. Ispecite na 200 C oko 15 min. Ostavite da se ohladi, razdvojite i ostavite u papirnu vrećicu. Može dugo stajati na polici u ostavi, sve dok vam ne zatreba.
Napomena: Probajte, možda Vam se svidi. Osvježava i snižava krvni tlak ( jogurt i češnjak)!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment