Sastojci:
Knoblauchbrötchen Mera je za 8 komada
Potrebno za testo:
- 12 cenova belog luka
- 350 ml mleka
- 550 g brasna
- 1 paket suvog kvasca
- 1 kasicica soli
- pola kasicice secera
- 1 kasika zacinskih trava (ruzmarin, origano, bosiljak…)
- 1 umuceno jaje
- 2 kasike biljnog ulja
Za premazivanje:
- krupne morske soli za posipanje
- curekot (crni kim)
- malo mleka
Priprema:
Beli luk oljustiti i prokuvati u mleku dok ne provri. Kad se prohladi, od luka napraviti pire i promesati opet sa mlekom. Pomesati sve sastojke za testo, dodati mleko sa lukom (postepeno) i umesiti meko testo. Ostaviti u podmazanoj posudi na toplo mesto dok se zapremina ne udvostruci. Onda ponovo premesiti testo, formirati okrugle zemicke i staviti na podmazan pleh ili papir za pecenje. Zaseci pogacice nozem, premazati mlekom, posuti solju i curekotom te peci u zagrejanoj rerni na 220 C oko 15-20 minuta.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment