Kora:
- 22 keksa sa filom (oreo ili neki drugi)
- 100 gr. putera
- 2 kasike mlijeka
Krema 1:
- 2 instant pudinga od cokolade
- 500 ml. hladnog mlijeka
Krema 2:
- 500 ml. vrhnja za slag (tecni slag)
- 5 kasika secera
- 12 keksova sa filom
Ukrasavanje:
- par keksica
Priprema:
Pec zagrijat na 350 F-150 C.
Sameljite keks, otopite puter i pomjesajte.
Dodajte i mlijeko keksu, izmjesajte i istresite u manji kalup.
Vlaznom rukom rastanjite pa pecite oko 15 minuta.
Maknite iz peci, poklopite nekom tepsijom i pustite da se kora potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
Puding i mlijeko pomjesajte, dobro izmutite i istresite preko kore.
Izmutite vrhnje za slag sa seceorom.
Izmucenom slagu dodajte izlomljen keks, lagano izmjesajte i istresite preko pudinga.
Nemorate ravnati kremu, samo istresite, malo rasporedite i to je to (ostavite je onako valovitu).
Preko tortice poredajte par keksica i ostavite u frizider bar na dva sata prije serviranja da bi keks omekso.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment