- 270 g kora za baklavu
- 300 g piletine kuhane
- 150 g pržene svinjetine (ili nekog drugog mesa)
- sol
- papar
- peršin
- 3 veća polukuhana krumpira izrezana kao za pomfrit
- kiselo vrhnje
Bešamel:
- 0,05 dl ulja (pola dl)
- 2 nepune žlice brašna
- 50 g topivog sira
- 0,5 dl mlijeka
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Preliv:
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 žlica majoneze
- vegeta mediterano
- origano
- malo soja sosa
- peršin
Priprema:
Izrežite kore za baklavu (pitu) na veće kvadrate. Svaki kvadrat premažite uljem i umetnite u rupu na posudi za mafine. Složite tako tri kvadrata jedan na drugi. Kada sve kore poslažete u posudu stavljajte nadjev.
Najprije stavite pripremljeni bešamel u svaku košaricu, zatim prokuhani i izrezani krumpir kao za pomfrit (neka nije do kraja kuhan jer se peče), zatim obje vrste mesa. Pecite 15 min na 200 stupnjeva, izvadite i na svaku stavite manju žlicu kiselog vrhnja i vratite u pećnicu na 5 min. Prelijte svaku pripremljenim prelivom i uživajte.
Napomene: Košarice možete nadjenuti i samo povrćem ili nečim drugim što vam je pri ruci ili što volite.
Dobar tek!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment