Sastojci za biskvit:
- 12 dag šećera
- 6 jaja
- 12 dag brašna
- korica limuna
- 2 dag kakaoa
Krema:
- 20 dag maslaca
- 20 dag šećera
- 2 žumanjka
- 2 kašike ruma
- 6 dag čokolade
Bela glazura:
- 2 belanjka
- 20 dag prah šećera
- 1 kašika limunovog soka
Priprema:
Razdvojiti belanjke i žumanjke. Ulupati sneg od belanjaka. Zatim izmiksati žumanjke i šećer, dodati naribanu limunovu koricu. Onda, naizmenično dodavati brašno i ulupani sneg belanjaka. Podeliti masu na dva dela. U jedan deo mase dodati kakao, a drugi deo mase da ostane žut. Peći biskvite u prethodno pouljenoj i pobrašnjenoj tepsiji. Pečene biskvite umotati u navlažene kuhinjske krpe.
Za kremu umutiti žumanjke, šećer i rum. Prokuvati na pari, a zatim umešati maslac. Podeliti masu na dva dela i u jedan deo dodati otopljenu čokoladu.
Žuti biskvit namazati tamnom kremom, a tamni biskvit žutom kremom.
Na tamni, namazani biskvit, staviti žuti, namazani biskvit i urolati. Odozgo premazati belom glazurom.
Bela glazura: Mutiti 5′, 2 belanjka sa 20 dag prah šećera i 1 kašikom limunovog soka.
Uživajte!
0 comments:
Post a Comment