Sastojci:
- 200 g maslaca
- 5 kašika šećera
- 2 jaja
- korica limuna
- brašno po potrebi (ali da testo ne bude pretvrdo)
- 1 najmanja kašika praška za pecivo
- cimet po želji
Priprema:
Umutiti šećer i jaja, dodati nastruganu koricu limuna (i cimet), zatim dodavati brašno, sa praškom za pecivo. Brašno dodavati dok se ne dobije glatko testo. Rastanjiti testo na 1 cm debljine i vaditi razne oblike ukoliko radite sa kalupima. Ako radite bez kalupa testo rolajte kao stapice debljine 1 cm, a potom is secite na manje parcice poput lokuma. Peći kekse na oko 200 C, u pouljenoj i pobrašnjenoj tepsiji, dok malo ne počnu rumeniti.
Zatim izvaditi iz rerne i svaki keks uvaljati u prah šećer.
Prijatno, uz kafu, čaj, mleko, odlicni su…
Napomene: Pri oblikovanju praviti malu roladu i seći nožem na komade. Može se testom puniti i mašina za meso, kojoj, na otvoru, umetnuti šajbnu sa raznim šarama, pa se tako mogu dobiti razni oblici keksa. Kekse drzite u kutiji sa poklopcem da se fino postanu prhki, i zadrze onu mirisnu keks aromu.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment