Kora:
- 150 gr. brasna
- 120 gr. putera
- 2 kasike kakaa
- malo soli
- 100 gr. secera u prahu
- 1 zumanjak
- 1 kasika soka od limuna
Krema 1:
- 250 ml. vrhnja za slag
- 1 kasika secera
- 1 bijela cokolada
Krema 2:
- 250 ml. vrhnja za slag
- 1 bijela cokolada
- 1 kasikica instant kafe
Priprema:
Puter dobro omeksajte na sobnoj temperaturi pa ga izmutite sa zumanjkom i secerom.
Dodajte limunov sok pa jos malo mutite.
Na kraju dodajte brasno i malkice soli medju prstima.
Zamjesite tijesto rukom pa rasporedite po nauljenom kalupu.
Izbockajte vijuskom i kalup sa tijestom stavite u frizider 10 minuta.
Nakon 10 minuta pecite na 350F-180C oko 10 minuta.
Pogasite pec, a koru ostavite u peci jos 5 minuta.
Maknite iz peci da se hladi, pa pripremajte kreme.
Na pari otopite cokoladu sa 2 kasike vrhnja za slag.
Cokoladu prohladite pa istresite u posudu sa vrhnjem za slag i secerom.
Izmutite pa ostavite u frizider dok se kora potpuno ne ohladi.
Pripremite i drugu kremu isto kao u prvu samo joj dodajte kafu.
Kad se kora potpuno ohladila istresite na nju bijelu kremu pa preko bijele ovu sa kafom.
Mozete necim ukrasit torticu, a i nemorate.
Ukusna je, kremasta i laka za pripremu, probajte i uzivajte.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment