Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Monday, July 1, 2013

Barbarina torta

Sastojci biskvit:Barbarina torta Barbarina torta

  • 5 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 2 žlice ulja
  • 10 žlica krupno mljevenih oraha
  • 2 žlice brašna
  • pola praška za pecivo

Sastojci za fil:

  • 1,5 l. mlijeka
  • 10 žlica šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 6 žlica gustina
  • 2 žlice brašna
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 200 gr. margarina

Potrebno još:

  • jafa keks
  • 100 gr. čokolade
  • piškote
  • jagode
  • 2,5 dcl. vrhnja za šlag

Priprema:

Za biskvit dobro umutite jaja sa šećerom, dodajte ostale sastojke i pecite u kalupu za torte promjera 28 cm.
Peći 30 min. na 180 stupnjeva, al ipak provjerite čačkalicom, nisu sve pećnice iste.
Kad se biskvit ispeče preliti ga sa 1 dcl. čokoladnog mlijeka i ohladiti.
Za fil 1 l. mlijeka staviti da kuha sa šećerom i vanilin šećerom.
U preostalih pola litra mlijeka umutiti puding, gustin i brašno….Kad mlijeko prokuha, uliti u njega ovu smjesu od pudinga i mješati par min. dok se ne zgusne. ohladiti, u hladno dodati margarin.
Fil podjeliti na tri dijela, u jedan dio izribati 100 gr. čokolade, a ostalo ostaviti kako je.
Na biskvit namazati žutu kremu, poredati jafa keks umočen u vruće mlijeko u koje smo dodali 2 žlice kraš-expresa.
Čokoladni dio keksa treba biti okrenut prema dolje….
Na jafu namazati čokoladnu kremu, na kremu poredati piškote kratko umočene u mlijeko, zatim namazati žutu kremu i poredati jagode.
Gotovu tortu premazati umućenim vrhnjem za šlag i dekorirati po želji.

Prijatno!

torta od jagoda Barbarina torta

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment