Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Thursday, July 11, 2013

Gurmanska pita s mesom

Sastojci:gurmanska pita sa mesom Gurmanska pita s mesom

  • 1/2 kg kora za pitu
  • 3 jaja
  • pola kocke kvasca ili kasicica suvog kvasca
  • 7 pune kasike brasna
  • 1 casa mlake vode
  • ne puna jogurtska casa ulja

Sastojci za fil:

  • 300 g mesanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • zacini (vegeta,biber,aleva paprika)
  • malo ulja za przenje mesa

Priprema:

U mlaku vodu rastvoriti kvasac, dodati malo secera, malo soli i brasna pa ostaviti da nadodje.
U drugi sud mikserom umutiti jaja, dodati ulje i nadosli kvasac pa dobro sjediniti (smesa dodje malo gusca nego za palacinke).
Na malo ulja prodinstati sitno iseckan luk, dodati meso i nastaviti przenje.
Skloniti sa vatre, dodati vegetu, alevu i biber te ostaviti da se hladi.
Na ravnoj povrsini redjati po tri kore, tako sto svaku dobro premazete smesom sa kvascem, na trecoj kori rasporediti sa jedne strane fil, urolati i redjati u podmazan pleh za pecenje.
Postupak ponoviti i sa ostalim korama.
Naredjane rolate premazati sa ostatkom smese sa kvascem i ostavit na sobnoj temperaturi oko 2 sata.
Nakon 2 sata ispeci pitu na temperaturi od oko 220 do 250 C. Ohladiti i sluziti uz kiselo mleko ili kajmak.

Prijatno!

gurmanska pita s kvascem Gurmanska pita s mesom

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment