Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Monday, July 1, 2013

Marokanski kolac

Tijesto:Marokanski kolac Marokanski kolac

  • 220 gr. putera
  • 250 gr. pavlake (sour cream)
  • 400 gr. brasna
  • 1 vanillin secer

Fil:

  • 4 jaja
  • 200 gr. secera
  • 200 gr. brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 120 gr. putera
  • 200 gr. mljeveni oraha

Agda:

  • 600 gr. secera
  • 700 ml. vode
  • 3 kasike meda

Priprema:

Puter omeksat na sobnoj temperaturi.

Puteru dodat pavlaku, vanilin secer i brasno.

Zamjesit tijesto, podjelit na dva djela, zamotat u vrecicu i ostavit u frizider.

Dok tijesto odmara pripremite fil.

Puter omeksajte na sobnoj temperaturi.

Puteru dodajte secer i jaja pa izmutite.

Smjesi dodajte brasno, orahe i prasak za pecivo.

Razvite jedno tijesto i stavite u cetvrtastu tepsiju.

Preko kore istresite fil.

Razvite drugo tijesto, prekrite fil, izbockajte viljuskom i pecite na 350F-180C oko 40 minuta.

Skuhajte agdu, prohladite i zalite isjecen kolac.

Prohladite na sobnoj temperaturi, pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi, posluzite i uzivajte u finom kolacu.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment