Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Friday, July 12, 2013

Mirisna strudla

Sastojci za testo:strudla Mirisna strudla

  • 1 casa (plasticna od jogurta) mleka
  • 5 do 6 istih casa brasna (kolicinu brasna sami procenjujete tokom izrade testa)
  • 1 ista casa ulja
  • 1 ista casa vode
  • 1 kocka svezeg kvasca
  • 1 casa secera
  • rendana kora limuna
  • rendana kora narandze

Za fil:

  • 3 kruske
  • 5 sljiva
  • 2 vanil secera
  • 3 kasike secera
  • sok od 1 limuna
  • sok od 1 narandze

Priprema:

Umesiti testo od sastojaka za testo i ostaviti sat vremena da naraste. U medjuvremenu spremiti fil. Oljustiti kruske i sljive i iseci na komade. Staviti u serpu zajedno sa sokom od limuna i narandze, dodati vanilin secer i secer. Kuvati na tiho oko 10 minuta. Testo premesiti i podeliti na tri jufke. Svaku razvuci i staviti po par kasika kuvanog voca, ali zahvatati kasikom sa sto manje tecnosti iz serpe, ona ce nam trebati kasnije. Tako uviti strudle i redjati u pleh. Neka raste jos pola sata. Peci na 190 stepeni oko pola sata. Izvaditi iz rerne, preliti sokom iz serpe u kojoj se kuvalo voce i vratiti u toplu i iskljucenu rernu. Posle sat vrema izvaditi kolac, iseci, obilno posuti prah secerom.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment