Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Monday, October 14, 2013

Međimurska gibanica

Sastojci:Medjumurska gibanica Međimurska gibanica

  • 0.5 kg kora za gibanicu
  • 200 g mlevenog maka
  • 200 g mlevenih orasa
  • 1 kg narendanih, oceđenih jabuka
  • 300 g neslanog sira
  • 100 g suvog grožđa
  • šećer
  • vanilin šećer
  • maslac
  • mleko i cimet

Priprema:

Manju tepsiju podmazati rastopljenim maslacem i staviti tri kore, koje se takođe premazuju maslacem. Na te kore staviti prvi fil od 200 g mlevenog maka, prelivenog sa 3 dl ključalog mleka, kojem je dodano 20 g šećera i 1 vanilin šećer. Odozgo staviti 2 premazane kore. Na njih dolazi drugi fil od 200 g mlevenih orasa, prelivenih sa 1 dl ključalog mleka, kojem je dodano nešto šećera. Opet preko tog fila 2 premazane kore. Na njih 1 kg narendanih, oceđenih jabuka, kojima je dodano 50 g šećera, 1 vanilin šećer i malo cimeta. Pokriti sa 2 premazane kore. Na njih dođe 300 g neslanog sira, kome su dodana 2 jaja, 50 g šećera i 100 g suvog grožđa (prethodno natopljenog).
Pokriti sa 3 premazane kore i peći na 220 stepeni, do rumene boje.
Kada se prohladi, posuti gibanicu prah šećerom.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment