Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Tuesday, March 26, 2013

Moj krompir

Sastojci:punjeni krompir1 Moj krompir

  • 5 većih krumpira
  • 100 g mljevenog mesa (a i ne mora)
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 g topiva sira (po želji)
  • 1 crvena i 1 žuta paprika
  • 1 veća rajčica, čeri rajčice, 1 jaje
  • Začini: vegeta sa češnjakom, kim, peršin, čili, đumbir
  • 100 g mješavine povrća (zaleđeno-za francusku salatu)

 Priprema:

Dobro oprati 5 većih krumpira. Izbockati ih nožem, posoliti i pouljiti. Staviti u posudu i peći oko 30 min na 210 C.

Dok se krumpir peče prepržiti sve sastojke (osim sira) i ostaviti da se prohladi. Tijekom prženja dolijevati povrtni temeljac ili mesni- po izboru.

Pečeni krumpir izvaditi iz pećnice i razrezati do polovine. Sredinu krumpira izdubiti u posebnu posudu i izgnječiti (kao za pire). Dodati začine, 1 jaje i sitno rendani topivi sir (polovinu pripremljenog sira).

Krumpir najprije nadjenuti prženim povrćem s mesom, prekriti pireom i staviti par čeri rajčica.

Vratiti u pećnicu i peći još oko 15 min da porumeni.

Pri kraju svaki krumpir posuti sa krupno rendanim sirom, vratiti još minutu u pećnicu da se sir otopi.

Napomene: Poslužite sa bijelim umakom ili nekim drugim po želji.

Dobar tek!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment