Sastojci:
- pakovanje spageta
- 500 gr. mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 zelena paprika
- 2 cena bijelog luka
- 400 gr. paradajz sosa
- 1 konzervica (200 gr.) krem juhe od gljiva
- so, biberi malo vegete
- malo persuna
Priprema:
Na malo ulja proprzite isjeckanu glavicu luka.
Dodajte meso i zacine, pa prodinstajte.
Dodajte bijeli luk i papriku sjecenu na kockice.
Dinstajte na tihoj vatri pa dodajte krem juhu.
Dodajte paradajz sos pa prokrckajte uz stalno mijesanje.
Skuhajte spagete u slanoj vodi, ocjedite, stavite zeljenu kolicinu na tanjir pa dodajte sos i posluzite.
Uzivajte u finim spagetama, po zelji uz spagete mozete sipati malo crnog ili bijelog vina.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment