Sastojci:
- 500 gr tankih kora
- 4 jaja
- 1 casa pavlake
- 2 case secera
- 2 case ulja
- 1 prasak za pecivo
- 500 gr mljevenih oraha
Priprema:
Jaja, secer, pavlaku, ulje, pecivo umutiti dobro.
Dodati u smjesu 5 vrhom kasika oraha, a ostale orahe popariti sa malo mlijeka.
Pleh premazati margarinom i svaki list premazati smjesom, a svaki cetvri list posipati orasima.
Pripremljenu baklavu izrezati po zelji, te zagrijati malo margarina i ulja i preliti odozgo.
Baklavu peci na 170 °C oko 40 minuta.
Agda:
- 5 casa vode (casa od 2 dcl)
- 5 casa secera
Agdu ukuhati, ali ne previse i ohladiti. Vrucu baklavu zaliti hladnom agdom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment