Biskvit:
- 6 jaja
- 10 žlica šećera
- 1 vanilin šećera
- 1,5 dcl. ulja
- 1,5 dcl. jogurta
- 15 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema od malina:
- 0,5 kg. malina
- 2 pudinga od maline ili vanilije
- 2-3 žlice šećera
Fil:
- 1 l. mlijeka
- 10 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 10 žlica gustina
- 200 gr. margarina
Priprema biskvita:
Umutiti pjenasto jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke i peći u limu promjera 35 sa 40 cm, na koji smo predhodno stavili alu-foliju.
Peći na 180 stupnjeva.
Kad se ohladi, nožem odrezati vrh biskvita, tj. jedan “tanak list” tako da dobijete dva djela biskvita, jedan je duplo deblji, taj stavite na tacnu i poškropite sa malo mlakog mlijeka.
Za kremu od malina:
Izmiksati maline u blenderu, staviti u mjericu i doliti vode da bude sve skupa 0,7 l. Od toga oduzeti 2 dcl. koja ćemo izmješati sa pudingom. Preostalih 0,5 l. stavimo da kuha zajedno sa šećerom. Kad prokuha, umješati puding i paziti da ne zagori, par minuta mješati dok se ne zgusne.
Kad se malo prohladi preliti po biskvitu, staviti u hladnjak i dobro ohladiti.
Fil:
U mlijeku skuhati sjedinjene sastojke za fil sa malo mlijeka (osim margarina), u hladno dodati margarin.
Na biskvit i maline koje su se ohladile u hladnjaku, namazati polovinu kreme, prekriti tankim listom biskvita i premazati ostatkom kreme. Ukrasiti po želji.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment