Sastojci za kore:
- 2 x 5 bjelanjaka
- 2 x 6 kasika secera
- 2 x 1 kasika limunovog soka
- 2 x 1 kasika gustina
Priprema kora:
Umutiti bjelanca sa secerom u cvrsti snijeg. Na kraju dodati kasiku limunovog soka i gustina. Kalup za torte obloziti sa papirom za pecenje i smjesu pretresti u kalup. Peci na temp. od 100° C oko 2 h (vise susiti).
Postupak ponoviti i sa drugom korom.
Sastojci za fil:
- 10 zumanjaka
- 10 kasika secera
- 200 gr cokolade za kuhanje
- 250 gr margarina
- 150 gr mljevenih oraha
Sastojci za fil 2:
- 250 ml slatke pavlake
Priprema fila:
Zumanjke umutiti na pari sa secerom i cokoladom. Kad se cokolada rastopila, skinuti sa pare i ostaviti da se ohladi. U hladno dodati margarin i orahe.
Svaku koru preliti sa 100 gr otopljene cokolade i sacekati da se cokolada stegne. Na tacnu staviti prvu koru i premazati sa 1/2 fila 1, preko fila nanijeti umucenu slatku pavlaku, na to sloziti drugu koru, premazati sa ostakom fila i cijelu tortu premazati sa 500 ml umucene slatke pavlake. Tortu ostaviti par sati na hladno da se fino fil i kore aromama stope, a potom je isjeci na parcad i posluziti.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment