Sastojci:
- 0.5 kg kora za pitu
Za premazivanje kora:
- 2 belanjka
- 400 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 400 g sitnog sira
- 200 g stišnjene šunke
- 2 žumanjka
Priprema:
Belanjke umutiti viljuškom, pa dodati brašno, pomešano sa praškom za pecivo, jogurt i ulje. Dobro izmešati, da se dobije glatka masa.
Za fil izmešati sir, žumanjke i šunku, iseckanu na kockice.
Kore podeliti na dva dela, prema broju, u pakovanju. Svaku koru premazati navedenim premazom, a na poslednju staviti nadev od sira i šunke. Urolati i staviti u pouljen pleh. Dobiju se dve štruce. Premazati ih uljem, posuti susamom, peći na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Kad se ispeče, poprskati vodom i pokriti.
Rezati na ploške.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment