Sastojci za koru:
- 700 gr brasna tip 400
- malo soli
- 4 kasike ulja
- 3,5-4 dcl tople vode
Sastojci za nadev:
- 1 kg visanja
- malo prezli
- kolicina secera po zelji
Priprema:
700 gr brasna istresti u plasticnu zdelu, malo posoliti, dodati 3 kasike ulja i sve lagano umesiti sa 3,5-4 dcl tople vode (to sve zavisi kakvo je brasno ja uvek koristim tip 400). Kada se umesi testo podeli na dve jufke i onda svaku posebno jos mesiti malo. Kada su umesene svaku sa oklagijom razviti malo u krug i premazati sa uljem pa ostaviti pola sata da stoje.
Za dve jufke potrebno je 1 kg visanja. Onda uzeti prvu koru i malo ju rukama lagano razvuci pa je staviti na sredinu stola na koji smo stavili casap. Krajeve kore lagano vucemo u krug oko stola dok se sve ne razvuce, zadebljale krajeve odrežite. Posuti sa uljem i staviti nadev tako sto se po celoj kori rasporede visnje. Pospe se sve sa malo prezli i secera po zelji. Kore se uviju prema sredini sa jedne i druge strane. Stave se u tepsiju, pospu se jos od gore sa uljem i peku se na 200 stepeni dok ne porumene. Pecenu pitu prekriti suvim, cistim stolnjakom, ostaviti 15-tak minuta prekrivenu, pa je iseci i po zelji posutu prah secerom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment