Sastojci:
- 1 dl slatke pavlake
- 250 gr margarina sa aromom slatke pavlake
- 300 gr šećera
- 250 gr kokosa
Čoko preliv:
- 150 gr tamne čokolade
- 80 gr margarina
Priprema:
Šećer, margarin i slatku pavlaku otopiti na srednjoj temperaturi, a onda povećati temperaturu da provri.
Kada provri dodati 250 gr kokosa i sve sjediniti.
Manjem plehu obloziti dno papirom za pečenje i izliti smijesu.
Staviti u frižider da se stegne 2 sata.
Dasku za siječenje ili tacnu obloziti papirom (kako se nebi lijepili), nozem odvojiti ivice kolaca od pleha, pa prevrnuti ga na tacnu i skinuti papir sa kolaca.
Sjeći kolač kao čokoladice. Svaku cokoladicu umociti u cokoladnu glazuru i ostaviti da se stegne.
Ukrasiti po zelji.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment