Sastojci za koru:
- 6 jaja
- 2 kašike ulja
- 12 kašika šećera
- 4 kašike mlake vode
- 12 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 1 l vode
- 500 gr kupina
- 300 gr šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kesice pudinga sa ukusom karamele
- 3 kašike gustina
- 3 kašike griza
Dekoracija:
- 200 gr šlaga
Priprema:
U dublju posudu pomešati jaja i šećer pa mutiti dok se ne dobije čvrsta masa. Dodati ulje, prašak za pecivo, mlaku vodu i brašno. Sve dobro sjediniti i peći u podmazanom i brašnom posutom plehu srednje velicine na 200 stepeni dok kora ne porumeni.
Sastaviti šećer, vanilin šećer, kupine i vodu pa staviti na špret da se kuva kako bi se šećer istopio. Puding i gustin rastvoriti sa malo vode pa sipati u kipuću vodu sa kupinama. Dodati griz i mešati da se sve lepo skuva i postane gusto. Skuvani fil ohladiti da bude mlak i preliti preko kore pa staviti u frižider da se skroz ohladi. Ceo kolač premazati sa umućenim šlagom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment