Sastojci za testo:
- 3 jaja
- 1 šolja (od 2 dl) šećera
- 1 šolja mleka
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mlevenog rogača
- 1 šolja pšeničnog griza
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakao praha
- 3 jabuke srednje veličine
Za preliv:
- 1 šolja šećera
- 350 ml mleka
- 100 g mlečne čokolade
- 50 g tamne čokolade
- 100 g maslaca
Odozgo:
- 2 šlag pene
- čoko mrvice
Priprema:
Penasto umutiti jaja i šećer. Zatim dodati mleko, ulje, rogač, griz, kakao i prašak za pecivo. Sve sjediniti i na kraju dodati izrendane, neoceđene jabuke. Smesu sipati u pouljenu i pobrašnjenu tepsiju i peći na 180 stepeni, oko 40 minuta.
Zatim prokuvati mleko i šećer, pa dodati izlomljenu čokoladu i narezan maslac. Mešati dok se ne otopi. Pečen kolač preliti ovim prelivom. Ostaviti da upije i da se ohladi.
Kad se ohladi, premazati ga umućenim šlagom. Odozdo možete posuti čoko mrvicama ili narendanom čokoladom.
Rashladiti u frižideru i rezati u kocke ili na štanglice.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment