Kora 1:
- 8 jaja
- 8 kasika secera
- 2 kasike brasna
- 150 gr. kokosa
- 1 prasak za pecivo
Bjenaca umutiti u cvrst snijeg, zajedno sa secerom. Dodati kokos, brasno i prasak. Smjesu ujediniti i pretresti u tepsiju oblozenu papirom. Peci oko 15-20 minuta na temp. od 180° C
Kora 2:
- 6 bjelanaca
- 6 kasika secera
- 6 kasika brasna
- 1 prasak za pecivo
- 100 gr istopljene cokolade
Na isti nacin pripremiti i drugu koru od navedenih sastojaka.
Fil 1:
- 14 zumanjaka
- 14 kasika secera
- 200 gr cokolade za kuhanje
- ribana kora narandze
- 350 gr margarina
Zumanca umutiti na pari sa secerom. Dodati cokoladu i ribanu koricu od narandze. Kad se cokolada istopi, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U hladno dodati 350 gr razmeksalog margarina.
Fil 2:
- 300 ml slatke pavlake
Cokoladna glazura:
- 200 ml. slatke pavlake
- 150 gr cokolade
Redosljed slaganja:
Odvojiti kore od papira i ponovo vratiti prvu koru u tepsiju. Premazati je sa 1/2 prvog fila. Preko fila premazati 1/2 umucenog slatkog vrhnja. Poklopiti drugom korom i premazati ostatkom fila 1 i fila 2.
Cokoladu i pavlaku zagrijati na laganoj temp. i kad se cokolada u potpunosti rastopila, skloniti sa vatre. Malo sacekati, da nije previse toplo i preliti po kolacu. Dekoracija, po zelji….
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment