Sastojci:
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 200 ml mleka
- 200 ml ulja
- 250 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- malo kakao praha
Priprema:
Odvojiti belanjke i žumanjke. Umutiti čvrst sneg od belanjaka.
Zatim umutiti žumanjke sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo i sve dobro sjediniti. Na kraju,varjačom umešati sneg od belanjaka.
Pola mase izliti u pouljen i pobrašnjen kalup za kuglof. U drugu polovinu umešati kakao i dodati na žutu masu u kalupu, polako, da bi se dobile bolje šare.
Peći na 170 – 180 stepeni, oko 30 minuta. Nožem probati da li je kuglof pečen. Ako je gotov, na nožu ne ostaje testo.
Ohladiti ga i posuti prah šećerom ili rastopljenom čokoladom.
Dobar tek!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment