Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Monday, September 16, 2013

Baklava

Sastojci:Baklava Baklava

  • 500 gr tankih kora
  • 4 jaja
  • 1 casa pavlake
  • 2 case secera
  • 2 case ulja
  • 1 prasak za pecivo
  • 500 gr mljevenih oraha

Priprema:

Jaja, secer, pavlaku, ulje, pecivo umutiti dobro.

Dodati u smjesu 5 vrhom kasika oraha, a ostale orahe popariti sa malo mlijeka.

Pleh premazati margarinom i svaki list premazati smjesom, a svaki cetvri list posipati orasima.

Pripremljenu baklavu izrezati po zelji, te zagrijati malo margarina i ulja i preliti odozgo.

Baklavu peci na 170 °C oko 40 minuta.

Agda:

  • 5 casa vode (casa od 2 dcl)
  • 5 casa secera

Agdu ukuhati, ali ne previse i ohladiti. Vrucu baklavu zaliti hladnom agdom.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment