Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Tuesday, September 3, 2013

Mantije

Sastojci:Mantije1 Mantije

  • 500 grama brašna
  • 2 kašike ulja
  • so
  • voda

Fil:

  • 5oo grama mljevenog mesa
  • glavica crvenog luka
  • so
  • biber

Zaljev:

  • jogurt
  • bijeli luk

Način pripreme:

Za mantije tijesto zamijesite isto kao za burek i ostale pite. Podijelita ga na dvije jufke, premijesite i ostavite na pola sata da odstoje. Razvijete jednu jufku, malo je namastite uljem i razvučete. U meso stavite so, biber i sitno sjeckani luk. Na duže strane jufke stavljate meso ali u razmaku. Jufke srolate sa jedne i druge strane kao i burek, razdvojite jufke nožem i onda na mjestima gdje nema mesa ili rasječete nožem ili kidate rukom pa te krajeve podvijete sa jedne i druge strane. Mantije redate u tepsiju iz sredine. Kad završite obadvije jufke, pomastite mantije i pecite ih oko 3o minuta na 25o stepeni. Kad su pečene prelijete ih jogurtom u koji ste dodali sitno sjeckan bijeli luk i još na kratko vratite u rernu.

Prijatno!

 

 

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment