Sastojci za biskvit:
- 5 jaja
- 15 kasika secera
- 1 vanilin secer
- 15 kasika ulja
- 15 kasika brasna
- 1 prasak za pecivo
Sastojci za fil:
- 700 ml mleka
- 2 pudinga od jagode
- 8-10 kasika secera
- 500 g jagoda
Za ukrasavanje:
- 2 kesice slag krema
- nekoliko jagoda
Priprema:
Umutiti belance u cvrst sneg, dodati secer i vanilin secer, zumance, ulje i brasno pomesano sa praskom za pecivo.
Smesu za biskvit sipati u pleh oblozen pek papirom i peci na 180 C oko 15 minuta.
Ispecen biskvit izruciti na tacni i ostaviti da se ohladi.
U toplo mleko skuvati puding, pa preliti preko ohladjenog biskvita i ostavitit da se pudin ohladi.
Za to vreme jagode oprati i iseci na polovine.
Poredjati jagode preko ohladjenog pudinga, a odozgo ukrasiti umucenom slag kremom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment