Sastojci za testo:
- 2 solje mleka
- 1 kasika secera
- 5 solja brasna
- pola solje ulja
- 100 g otopljenog margarina
- 1 kvasac
- 1 manja kasika soli
Fil:
- konzerva tunjevine
- 5 kiselih krastavcica
- 150 g feta sira
- 3 kasike jogurta
- 2 paradajza
- origano i biber
Priprema:
U ugrejano mleko staviti kvasac i kasiku secera pa ostaviti da proradi.
Kada se kvasac digao dodati ulje, so, margarin i brasno pa zamesiti testo pa ostaviti da raste oko sat vremena. Zatim testo premesiti i podeliti na dve jufke. Svaku razviti i filovati na sledeci nacin: U tanjiru izgnjeciti feta sir pa dodati jogurt. Dobro promesati pa namazati koru. Paradajz oljustiti, dobro ocediti i iseckati na sitnije kocke. Krastavcice takodje iseckati sitnije pa pomesati sa paradajzom. Dodati origano i malo bibera pa rasporediti preko kore na kojoj je sir. Preko toga lagano prstima naneti ocedjenu tunjevinu. Uviti strudle i staviti u pleh koji je oblozen peki papirom. Ostaviti pola sata da naraste jos malo pa peci na 190 stepeni oko 45 minuta.
Napomene: Divna je topla, a jos bolja kad se ohladi!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment