Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 5 kasika secera
- 2 vanil secera
- 5 kasika mlijeka
- 5 kasika ulja
- 3 kasike brasna
- 2 kasike kakaoa
- pola praska za pecivo
Za preliv kore:
- 0,5 dcl cokoladnog mlijeka
Za prvi krem:
- 250 gr krem sira
- 2 vanil secera
- 2 kasike secera u prahu
- 150 gr tamne cokolade
Za drugi krem:
- 250 gr krem sira
- 2 vanil secera
- 2 kasike secera u prahu
- 150 gr mlijecne cokolade
Za treci krem:
- 250 gr krem sira
- 2 vanil secera
- 2 kasike secera u prahu
- 150 gr bijele cokolade
Za dekoraciju:
- slag pjena
- prehrambene boje
Priprema:
Umutiti jaja sa secerom i vanil secerom. Dodati mlijeko i ulje, zatim lagano dodavati preostale sastojke, sjediniti ih i ispeci.
Ohladiti koru i preliti je sa mlijekom.
Umutiti sir sa secerom i vanil secerom, dodati cokoladu otopljenu na pari, sjediniti i nanijeti preko kore.
Druga i treca krema se rade po istom postupku kao prva.
Dekorisati slag pjenom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment