Sastojci:
- 4 jaja
- 10 kasika secera
- 10 kasika ulja
- 10 kasika mleka
- 1 prasak za pecivo
- 10 kasika mlevenog lesnika
- 10 kasika brasna
Priprema:
Zumanca i secer penasto umutiti mikserom. Dodati ulje i mleko. Sjediniti brasno, prasak za pecivo i mleveni lesnik pa dodati u smesu. Belanca sa prstohvatom soli umutiti u cvrstu masu, a potom ih lagano kasikom stavljati u prethodno pripremljenu smesu od zumanaca, secera i ostalih sastojaka.
Sipati masu u pleh srednje velicine i peci u zagrijanoj rerni na 220 stepeni 20 minuta.
Preliv:
400 gr secera i 300 ml vode staviti da provri. Kad provri smanjiti temperaturu i pustiti da vri jos 10 minuta.
Kolac preliti sa ohladjenim serbetom. Na kraju posuti seckanim lesnikom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment