Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike tople vode
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
Preljev:
- 1 dcl. čokoladnog mlijeka
Krema:
- 1 l. mlijeka
- 6 kašika šećera
- 8 kašika gustina
- 200 gr. maslaca
Čoko krema:
- 200 gr. čokolade za kuhanje
- 200 gr. nutele
- 0,5l. šlaga u tetrapaku
Priprema:
Biskvit dobijate tako sto pjenasto umutite zumanjke i secer. Dodjate im toplu vodu, kao i brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umješate izmiksana bjelanca koja ste umutili sa prstohvatom soli. Lagano bez miksera smjesu svu sjedinite i ispečete na 180 do 200 C koru (kalup srednje veličine). Pečenu i prohladjenu koru prelijete čoko mlijekom koje ste predhodno ugrijali. Pustiti da se ohladi.
Kremu skuhati i u hladno dodati maslac.
Kremu namazati na biskvit.
Tamnu kremu skuhati tako da ugrijete vrhnje do točke vrenja (ne smije prokuhati) i dodate mu čokoladu i nutellu…dobro izmješati da se krema sjedini….ohladiti.
Na bijelu kremu namazati tamnu…ukrasi po želji.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment