Sastojci:
- 0.5 kg kora za gibanicu
- 200 g mlevenog maka
- 200 g mlevenih orasa
- 1 kg narendanih, oceđenih jabuka
- 300 g neslanog sira
- 100 g suvog grožđa
- šećer
- vanilin šećer
- maslac
- mleko i cimet
Priprema:
Manju tepsiju podmazati rastopljenim maslacem i staviti tri kore, koje se takođe premazuju maslacem. Na te kore staviti prvi fil od 200 g mlevenog maka, prelivenog sa 3 dl ključalog mleka, kojem je dodano 20 g šećera i 1 vanilin šećer. Odozgo staviti 2 premazane kore. Na njih dolazi drugi fil od 200 g mlevenih orasa, prelivenih sa 1 dl ključalog mleka, kojem je dodano nešto šećera. Opet preko tog fila 2 premazane kore. Na njih 1 kg narendanih, oceđenih jabuka, kojima je dodano 50 g šećera, 1 vanilin šećer i malo cimeta. Pokriti sa 2 premazane kore. Na njih dođe 300 g neslanog sira, kome su dodana 2 jaja, 50 g šećera i 100 g suvog grožđa (prethodno natopljenog).
Pokriti sa 3 premazane kore i peći na 220 stepeni, do rumene boje.
Kada se prohladi, posuti gibanicu prah šećerom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment