Sastojci:
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 100 gr šlaga
- 100 gr rendane čokolade
- 50 gr suvog grožđa
- 50 gr žele bombona
- izmrvljeno testo
- 2 – 3 kašike ruma
Premaz:
- 100 gr šlaga
- 50 gr rendane čokolade
- malo mleka
Priprema:
Penasto umutiti jaja i šećer, pa dodati prašak za pecivo i brašno.
Okruglu modlu premazati uljem i u nju sipati pripremljenu masu.
Rernu zagrejati na 200°C i ispeći koru pazeći da ne izgori.
Kada je kora pečena, izvaditi je iz kalupa i ostaviti da se skroz ohladi.
Ohlađenoj kori iseći pri vrhu poklopac i unutra izdubiti sredinu.
Umutiti šlag sa mlekom pa u njega staviti izmrvljeno testo iz sredine, seckane žele bombone, suvo grožđe, rendanu čokoladu i rum. Sve lepo sjediniti i napuniti tortu filom.
Umutiti šlag sa mlekom i malo premazati gornji deo torte, staviti poklopac i na njega naneti ostatak šlaga i ravnomerno rasporediti.
Narendati čokoladu i posuti je po šlagu.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment