Sastojci za koru:
- 7 belanaca
- 200 g secera u prahu
- 250 g mlevenih lesnika
- 1 kasika brasna
Preliv:
- 7 zumanaca
- 200 g secera u prahu
- 3 stangle cokolade za kuvanje
- 125 g margarina
Priprema:
Pomesati orahe, secer u prahu i brasno.
Umutiti sneg od belanaca, pa dodati gore pripremeljenu masu. Lagano izmesati i sipati u podmazan i papirom oblozen pleh.
Peci na 180 C.
Umutiti zumanca sa secerom u prahu, pa kuvati na pari.
Kada je fil gotov, dodati omeksalu cokoladu i margarin, dobro izmesati,pa mutiti dok se malo ne prohladi. Preliti preko testa u plehu.
Kolac ostaviti tako u plehu da se stegne, a onda iseci stanglice i posluziti.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment