Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 5 kasika secera
- 100 gr mljevenih przenih ljesnika
- 5 kasika mlijeka
- 4 kasike ulja
- 5 kasika brasna
- pola praska za pecivo
- 2 vanil secera
Za preliv kore:
- 0,5 dcl cokoladnog mlijeka
Za krem:
- 2 pudinga od cokolade
- 4 vanil secera
- 4 kasike secera
- 8 dcl mlijeka
- 100 gr mljevenih przenih ljesnika
- 100 gr maslaca
- 100 gr cokolade
Za dekoraciju:
- slag pjena
- prehrambene bojeee
Priprema:
Navedeni sastojci su za jednu koru, a za tortu je potrebno napraviti dvije takve kore.
Umutiti jaja sa secerom i vanil secerom, dodati mlijeko i ulje, zatim lagano dodavati preostale sastojke, sjediniti ih i ispeci.
Kada se kora ohladi, preliti je sa 0,5 dcl cokoladnog mlijeka.
U mlijeko dodati secer i vanil secer, pustiti da prokuha, smanjiti temperaturu i u mlijeku skuhati dva pudinga od cokolade.
Ohladiti ih pa u njih dodati 100 gr mljevenih, przenih ljesnika, 100 gr maslaca sobne temperature i 100 gr cokolade otopljene na pari.
Sve sjediniti i ohladiti. Redati koru prelivenu mlijekom, zatim pola kreme, pa ponoviti postupak.
Tortu dekorisati slag pjenom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment