Sastojci:
- 625 g petit keksa
- 200 g secera u prahu
- 1 l jogurta
- 2 banane
- 1 kg jagoda
- 100 g mlijecne cokolade
- 200 ml hulala tecne pavlake
Priprema:
U posudi izlomiti petit keks, dodati secer u prahu i promijesati. U smjesu dodati litar jogurta i mijesati dok se smjesa ne sjedini.
Polovinu smjese staviti u kalup i izravnati. Na smjesu narendati jedan dio cokolade po zelji. Kada smo narendali cokoladu, isjeckamo jagode i banane na tanke kriske i jedan dio poredamo na smjesu.
Na to dodati drugi dio smjese i izravnati. Narendati cokoladu po smjesi i poredati preostali dio voca.
Na kraju umutiti hulala slatku pavlaku da dobije potrebnu cvrstinu, premazati kolac i narendati ostatak cokolade. Par sati nek stoji kolac u frizideru do posluzenja, kako bi se fino keks i fil sjedinili, a potom ga isjeci i posluziti.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment