Sastojci za biskvit:
- 2 paketa piskota
Sastojci za fil 1:
- 1 puding od cokolade
- 400 ml mlijeka
- 3 kasike secera
- 100 gr margarina
- 2 kasike stauba
Fil 2:
- 200 gr sumskog voca
- 200 ml slatkog vrhnja
Smjesa 3-vrh:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 gr mlijecne cokolade
- 100 gr cokolade za kuhanje
Priprema Fil 1:
Skuhati puding u koji nakon hladjenja dodamo margarin i staub (prah secer). Izmjesati da bude jednolicna masa.
Fil 2:
Sumsko voce isjeckati u sjeckalici. Slatko vrnje umutiti cvrsto i u njega dodati isjeckano voce.
Dekoracija:
Zagrijati vrhnje, u njega dodati cokolade i mijesati dok se ne ujednaci. Ostaviti da se hladi.
Piskote namociti u malo zagrijanog mlijeka i poredati po dnu kalupa. Staviti fil 1. Ponoviti postupak sa piskotama i staviti fil br.2. Na to ide hladna 3 smjesa.
Dovoljno je 2-3 sata u frizideru da se tortica moze degustirati. Jako brza priprema.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment