Sastojci za testo:
- 250 g brašna
- 120 g maslaca
- 1 jaje
- 120 g prah šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak ta pecivo
Za nadev:
- džem od kajsije
- 1 belanjak
- 120 g prah šećera i 50 g grubo seckanih lešnika
- rastopljena čokolada
Priprema:
Umesiti testo tako da u brašno dodate prašak za pecivo, zatim umućeno jaje , vanilin šećer i prah šećer. Zatim dodati otopljeni maslac. Umesiti testo i oklagijom ga razviti na debljinu od nekoliko mm.Vaditi kekse modlom ili čašom željene veličine.
Slagati kekse u pouljenu i pobrašnjenu tepsiju. Odmah ih premazati džemom od kajsija, a preko džema naneti pripremljenu masu od jednog umućenog belanjka sa prah šećerom i seckanim lešnicima.
Peći 20 minuta, na temperaturi od 175 stepeni.
Kada se keksi ohlade, možete ih preliti rastopljenom čokoladom. Kekse drzite u kutiji sa poklopcem predvidjenoj za keks.
Prijatno i uživajte u slatko-kiselom ukusu!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment