Sastojci za testo:
- 2 jaja
- 3 kašike šećera
- 2 dl voćnog jogurta
- 0.5 dl ulja
- 1 vanilin šećer
- 15 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 g seckanog voća
Za ukrašavanje: 1 šlag pena
Priprema:
Umutiti belanjke, dodajući šećer, vanilin šećer.
Zatim dodati izmućene žumanjke, jogurt i ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo.
Kalupe puniti testom do 1/3 zapremine.
Odozgo staviti iseckano voće (ja sam koristila jagode, ali mogu i maline, ribizle,…) i peći na 200 stepeni, 10-12 minuta.
Kada se mafini ohlade, odozgo špricom istisnuti šlag i odozgo staviti voće.
Prijatno, uz ovu osvežavajuću poslasticu!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment